Navigation Menu+

Een ritje door het Den Bosch van de jaren ’50

Posted on 14 Mar 2012 | 2 comments

Via Martijn de Bie kwam ik een tijdje geleden onderstaande video tegen. In deze Opel reclame tuffen we een eindje mee door het Den Bosch van de jaren ’50.

De chauffeur rijdt een mooie ronde en doet leuke locaties aan, zoals het oude Centraal Station (het tweede gebouw), de binnenstad en de Markt, en het Wilhelminaplein. Het meest verbazende blijf ik toch wel vinden dat je vroeger dus echt overal met de auto kon komen! Tegenwoordig is de binnenstad grotendeels afgesloten voor publiek verkeer.

Welke plekken herken je? En welke mooie plaatjes zijn inmiddels verdwenen?

2 Comments

  1. FANTASTISCH!!! Wat een leuk filmpje! Allemaal heel herkenbare plekken, eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd, toch?! ;-)

  2. inderdaad geweldig filmpje en dank voor de moeite om dit te digitaliseren en online te zetten. Jammer vind ik het wel dat er gekozen is voor vrij sombere muziek uit heel andere jaren dan de tijd van deze filmpjes. Begeleid door muziek uit die tijd zou passender zijn geweest.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>