Navigation Menu+

Oude Dieze / Hekellaan

Posted on 2 Apr 2012 | 1 comment

In 1894 nam Nicolaus de Rooij een oud koffiehuis over dat aan de Oude Dieze 23 was gevestigd. Samen met zijn vrouw (meisjesnaam De Leeuw) runde hij het cafe. Op de gevel kwamen beide namen te staan, zoals we ook op de oude foto kunnen zien. Maar als snel kwam Cafe De Rooij De Leeuw in de volksmond bekend te staan als Cafe De Rode Leeuw! En zo heet het nog steeds. In 1972 werd het pand getroffen door een brand. Pas een jaar later kon het cafe weer open. De schitterende veranda werd in de jaren ’90 van de vorige eeuw gerestaureerd en biedt een fantastische kijk op de Binnendieze en een vertrekpunt van rondvaartboten.

Bron: Stadsarchief.nl   Type: Foto   Datering: ca. 1905

Noot: deze foto maakt deel uit van een door Stadsarchief.nl onlangs verworven collectie. De gehele reeks foto’s is hier te bekijken.

1 Comment

  1. Aan het hier gefotografeerde cafe zal ik bijzondere aandacht schenken in Deel 1 van de hopelijk in 2013 te publiceren grote familiegeschiedenis van de familie Crebolder meergenaamd Krijbolder.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>